Aspic di mandarini festoso
Hozzávalók:
1,5kg mandarin
20g zselatinlevél
díszítésnek eper, ribizli, vagy ami épp otthon van.
A zselatinleveleket hideg vízben hagyjuk megpuhulni (5-10 perc). 1 kg mandarint megpucolunk, és meghámozunk - vagy kifacsarjuk. (Én az előbbit választottam...igen, elég ramaty egy munka, de én 40 perc alatt végeztem egyedül, és ha van segítség, akkor ennél csak gyorsabban megy, így a mandarin levének 98%át kinyerjük). Szűrjük is le, nagyobb rostok ne nagyon kerüljenek bele. Kb. fél liternyi levet kapunk, ebből 2 dl-t a zselatinnal egy lábasban megmelegítjük. Kevergessük, ne csomósodjon, és amint homogén lesz, lekapcsolhatjuk és hagyjuk hűlni.
A maradék mandarint (fél kilót) ugyanúgy megpucoljuk, lehúzzuk a héját.
Előveszünk egy tortaformát, ne túl nagyot, mert akkor lapos lesz a "tortánk", én 21 cm-eset használtam, de simán lehet kisebb is.
A zselés-mandarinos léből a formába öntünk kb 1 cm-nyi vastagságú réteget, majd 10 percre a fagyasztóba tesszük. Amint megdermedt, a meghámozott mandarinokat rászórjuk és leöntjük a maradék mandarinos-zselés lével. Úgy jó, ha befedi. Ezt ismét fagyasztóba tesszük 10 percre, hogy megdermedjen, majd legalább 6 órán keresztül hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!

Finom lehet. Sok meló és gyorsan megehető, nyami-nymai. Peti
VálaszTörlés